Megújult a Magyar Jégkorong szövetség honlapja! www.jegkorongszovetseg.hu / CLICK FOR NEW WEBSITE
Vasárnap indul a női U18-as világbajnokság
2016-01-07 17:01 - icehockey.hu

Vasárnap kezdetét veszi az U18-as női világbajnokság a Miskolci Jégcsarnokban.

Az U18-as magyar női válogatott vasárnap kezdi meg menetelését a miskolci világbajnokságon – hangzott el az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Egri István, a szervezőbizottság vezetője elmondta, hogy a most tíz éves Jégcsarnok debütáló nemzetközi eseménye szintén egy U18-as világbajnokság volt, így ez most keretbe foglalja az intézmény első évtizedét. Számtalan tornának, nemzetközi mérkőzésnek adott már otthont a Jégcsarnok, és a miskolci hokiszurkolók mindig jó hangulatot teremtettek. Remélhetőleg most is sokan kilátogatnak majd a mérkőzésekre. Emellett a szervezők a vendég csapatoknak igyekeznek megmutatni Miskolcot, hogy elvihessék a város jó hírét.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára köszönetet mondott a szervezőknek az előkészítő munkáért. Nincsenek könnyű helyzetben, mert úgy kell biztosítani a vébé edzéseinek és mérkőzéseinek minden körülményét, hogy közben zajlik a MOL Liga, és persze a Jegesmedvék utánpótlás csapatainak is készülniük kell. Ám Miskolc tökéletes helyszín, mert két szabványos jégpálya is rendelkezésre áll, a szükséges öltözőkkel és egyéb infrastruktúrával .

Buzás Norbert szövetségi edző kiemelte, hogy Magyarország legszebb jégcsarnokában léphetnek jégre. Felhívták a lányok figyelmét arra: igazi megtiszteltetés számukra, hogy azt az öltözőt használhatják, amely a MOL Liga győztes Jegesmedvéké, és egészen kiemelkedő tudású hokisok helyén ülnek. Külön érdekesség, hogy válogatott egyik tagja, Pavuk Petra, a testvére, Pavuk Attila helyét kapta meg. A szövetségi kapitány elmondta, hogy most egy új válogatottat építenek, így nagyon nehéz megjósolni, mire lehet képes a csapat. Mindenesetre azt várják a lányoktól, hogy keményen küzdjenek, az utolsó pillanatig maximális erőbedobással  játszanak, és ezt biztosan értékelni fogja a miskolci hokiértő közönség is.

Odnoga Lotti és Pintér Hanna is azt emelte ki, hogy a csapat minden tagja a legjobbat fogja magából kihozni, és bár a minimális cél a bentmaradás, szeretnének éremért játszani.

A mérkőzésekre a belépés ingyenes, a magyar válogatott minden játéknapon este fél 8-tól játszik. A találkozók élőben láthatók a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján, a www.icehockey.hu címen.

A világbajnokság programja:

Január 10. vasárnap:

12:30 Dánia – Japán
16:00 Németország – Norvégia
19:30 Magyarország - Szlovákia

Január 11., hétfő

12:30 Japán – Németország
16:00 Szlovákia – Dánia
19:30 Norvégia - Magyarország

Január 13., szerda

12:30 Norvégia – Szlovákia
16:00 Dánia – Németország
19:30 Japán - Magyarország

Január 14., csütörtök

12:30 Norvégia – Dánia
16:00 Szlovákia – Japán
19:30 Németország - Magyarország

Január 16., szombat

12:30 Szlovákia – Németország
16:00 Japán – Norvégia
19:30 Magyarország – Dánia