Megújult a Magyar Jégkorong szövetség honlapja! www.jegkorongszovetseg.hu / CLICK FOR NEW WEBSITE
U20: „itt gyorsabban kell döntéseket hozni”
2016-08-23 15:14 - icehockey.hu

Reggeli egyórás edzését követően rögtön elutazott Svédországba juniorválogatottunk, ahol holnap kezdi meg szereplését az U20 Super Chanllenge tornán. A szövetségi kapitánnyal, Szabad Kevinnel, Dobos Kristóffal és Erdély Botonddal tekintettünk előre.

Rich Chernomaz, szövetségi kapitány: „Magasabban jegyzett csapatokkal játszunk majd, nem az eredmények lesznek a legfontosabbak, hanem az, ahogyan a játékosaink és különösen a fiatalok alkalmazkodnak majd a szinthez mérkőzésről mérkőzésre. Ez azért fontos, mert erősen hiszem, ha egy adott szinten készülsz helytállni – esetünkben a divízió 1B junior világbajnokságon –, akkor kulcsszerepet játszik a felkészülésben az, hogy mennyit tudsz ennél magasabb szintű ellenfelekkel készülni. Ilyenkor jóval gyorsabban kell meghozni a döntéseket a pályán, így ha ehhez szoknak a játékosaink, az éles tornán – ahol esetleg érmet akarunk szerezni – már könnyebbé válik a játék, mert a szokottnál lassabb és több idő van jó döntéseket hozni. Ez része a Glen [Williamson]-nal közös filozófiánknak, hogy a lehető legtöbbet játsszunk erősebb csapatokkal, mert így sok olyan dolog megmutatkozik, ami az egymás vagy a velünk azonos szintűek elleni játékoknál nem.”

Szabad Kevin, csatár: „Nagyon magas színvonalú tornára megyünk, ennek megfelelő meccseket várunk. Megpróbáljuk tartani a tempót és megnézni, hogy hol állunk a többiekhez képest. A tábor kezdete óta rájöttem, hogy most nekem kell vezéregyéniségként előre lépni már csak a koromból adódóan is, de nagyon sok rutinos és példaként szolgáló játékos van ebben a keretben is, úgyhogy ezzel nem leszek egyedül, megkönnyíti a dolgomat.

Dobos Kristóf, kapus: „Ez a torna leginkább a tapasztalat szerzést szolgálja. A decemberi világbajnokságra készülünk és öt nagyon jó meccset játszhatunk magasabban rangsorolt ellenfelekkel, ami nagyon jó lesz a tanulás szempontjából.

Erdély Botond, hátvéd: „Nagyon örülök, hogy bekerültem az utazó keretbe, hiszen az USA elleni rostán sajnos kiestem. Abból tanultam és most teljes gőzzel megyek Svédországba. Úgy hallottam, sok scout lesz kint, nagy lehetőség. Élni kell vele. Jó játékosok játszanak majd ellenünk, sokat lehet tanulni egy esetleg vereségből is. A magyar mezőnyben szerintem elég erősek a védők, jól lövünk, sokat ütközünk és törekszünk az egyszerű játékra.

U20 Super Challenge magyar érdekeltségű mérkőzései
Karlstad, Svédország

2016. augusztus 24., szerda
19:15 MAGYARORSZÁG – Norvégia

2016. augusztus 25., csütörtök
15:30 MAGYARORSZÁG – Riga

2016. augusztus 26., péntek
15:30 MAGYARORSZÁG – Biel

2016. augusztus 27., szombat
15:30 MAGYARORSZÁG – Ausztria

2016. augusztus 28., vasárnap
14:30 MAGYARORSZÁG – FBK

A KERET

Kapusok (3): NAGY Péter (Debreceni HK), BORS Gergely (Fehérvár AV19), DOBOS Kristóf (MAC Budapest)

Hátvédek (10): BUKOR Rajmund, OROSZI Álmos (Vasas SC), ERDÉLY Botond, IMRE Patrik, SZABÓ Dávid, TAKÁCS Bence, VAS Márk Dániel (Fehérvár AV19), FEJES Nándor, TÓTH Gergely (MAC Budapest), VILLÁS Bálint (Ogden Mustangs, WSHL)

Csatárok (15): JANCSÓ Dávid Zsolt, MOLNÁR Dávid (Debreceni HK), ERDEI Zoltán, GYURGYEV Miklós, KISS Patrik, NAGY Ákos, TÓTH Renátó, VIZI Dániel (Fehérvári AV19), NAGY Zoltán (KeuPA, FIN), KREISZ Brúnó, MAJOROSS Barnabás, SZIGETI Ákos (MAC Budapest), SÁGI Martin (DVTK Jegesmedvék), HORVÁTH Bálint (Rögle, SWE), SZABAD Kevin (Vienna Capitals, AUT)

A STÁB

Szövetségi kapitány: Rich CHERNOMAZ
Edzők: SVASZNEK Bence, KISS Dávid
Kapusedző: Jukka KONTSAS
Fizioterapeuta: BAGONYA Imre
Felszerelés menedzser: TORNYI Gábor
Csapatvezető: NAGY Attila