Megújult a Magyar Jégkorong szövetség honlapja! www.jegkorongszovetseg.hu / CLICK FOR NEW WEBSITE
Rajtlisták leadása
2016-08-04 13:41 - icehockey.hu

A Magyar Jégkorong Szövetség Versenyirodája a következő fontos információkra hívja fel az utánpótlás egyesületek figyelmét a rajtlisták leadásának közelgő határidejével kapcsolatban:

Leadási, beérkezési határidő: 2016. augusztus 15., hétfő

A rajtlista egy korosztályra vonatkozik, minden csapat részére (A, B esetleg C) külön rajtlistát kell leadni. Az A, B, C bontások véglegesítésére 2016. augusztus 31-ig van lehetőség.

A Magyar Jégkorong Szövetség a 2015/2016-os szezontól új formában kéri a rajtlistát. Az MJSZ honlapjáról letölthető nyomtatványt kell számítógéppel kitölteni, majd azt kinyomtatni és az előírt aláírásokkal ellátni. Az MJSZ Versenyirodájához el kell küldeni a számítógéppel kitöltött nyomtatványt Excel táblázatként, valamint az eredeti aláírt változatot is.

Elektronikus formában érkezett rajtlisták eredeti példányát 2016. augusztus 31-ig kell eljuttatni a Versenybírósághoz.

A Rajtlista befogadásának feltételei

Formai megfelelés: MJSz nyomtatványon, géppel kell kitölteni, kiemelt figyelemmel a következőkre:

 • a sportszervezet és a csapatnév megjelölése,
 • regisztrációs számmal rendelkező sportoló esetén csak a regisztrációs szám (versenyengedély száma), név, állampolgárság, jogállás mezőket kell kitölteni;
 • a súlyra és magasságra vonatkozó adatokat U18, U20 és Felnőtt korosztályokban kötelező megadni, a többi korosztálynál ajánlott;
 • Szerződéses sportoló esetén a szerződés 1 példányát vagy annak hiteles másolatát – minden oldalon mindkét fél által aláírva – letétbe kell helyezni a szövetségnél. A szerződéseket lezárt, lepecsételt, aláírt borítékban kérjük, a borítékon feltüntetve annak tartalmát.
 • új regisztráció esetén az összes mező kitöltése kötelező;
 • 18 év alatt szülői, gondviselői aláírás,
 • egyesületi ügyintéző neve és elérhetősége,
 • felelős személy (sportegyesület vezetője) aláírása,
 • egyesületi bélyegző,
 • korosztály versenykiírásnak megfelelő számú versenyző megléte,
 • határidőig – eljárási díjjal terhelt póthatáridőig – történő beérkezés.

A Rajtlista tartalma

Csak a sportszervezet igazolt játékosa szerepelhet rajta. Amennyiben a rajtlistán szereplő sportoló az előző versenyévadban más egyesület tagja volt, mellékelni kell az átigazolási/kölcsönadási-, vagy a kettős versenyengedélyt kérő lapot.

Egy játékos csak egy rajtlistán szerepelhet (kivéve kettős igazolás, női rajtlista).

A rajtlistán jelölni kell az U8 (3 fő) és U10 (9 fő) korosztályban a csak az „A” csapatban szerepeltethető játékosokat. A rajtlistán külön jelölni kell a kapusokat.

A Rajtlista mellékletei az MJSZ nyilvántartásában nem szereplő (új) sportoló esetén

 • Nyilvántartó lap (MJSZ űrlapon)
 • születési helyet és időpontot igazoló okmány másolat (szül. akvi. kivonat vagy útlevél másolata)

 

A Rajtlista eljárási díjjal terhelt leadási, ill. kiegészítésének határideje: 2016. augusztus 22., hétfő

A póthatáridő után érkezett rajtlista esetén (az U8 és U10 mérkőzéssorozatra jelentkezett korosztályok kivételével) az MJSZ eljárási díj megfizetése esetén sem ad ki versenyengedélyt.

A rajtlista és a vele egyidejűleg leadott mellékletek alapján a Versenyiroda a játékosok részére elektronikus versenyengedélyt állít ki, tehát papíralapú versenyengedélyt nem kapnak a sportolók. Ehhez elengedhetetlen egy tárgyévben készült igazolványkép jpg. formátumban (120x160 pixel, 72 dpi.) Az elektronikus versenyengedély tartalmazni fogja a sportorvosi igazolás érvényességi idejét is, ezért kérjük, hogy a sportorvosi engedély eredeti példányát lehetőség szerint a rajtlistával együtt juttassák el az MJSZ Versenyirodájához. Itt rögzítésre kerül és érvényessége az elektronikus versenyengedélyen megjelenik. A sportorvosi engedély érvényességének megújításakor újra el kell juttatni az MJSZ Versenyirodájához az eredeti példányt, hogy a határidő módosítható legyen. Ameddig nem kerül módosításra a határidő, addig a mérkőzésre vitt eredeti, hiánytalanul kitöltött, tárgyévi fényképpel ellátott engedély is elfogadható.                               

Az OB III, OB IV és NŐI OB II-U25 bajnokságok rajtlistáit 2016. szeptember 15-ig várja a Versenyiroda.