Megújult a Magyar Jégkorong szövetség honlapja! www.jegkorongszovetseg.hu / CLICK FOR NEW WEBSITE
Női U18: javuló játék, de német győzelem
2016-01-14 22:09 - icehockey.hu

A korosztályos női divízió 1-es világbajnokság negyedik játéknapján Németország ellen léptek jégre a magyar lányok.

Németország - Magyarország 7-1

A válogatott kapusedzője, Zuzana Tomcikova továbbra is váltogatta hálóőreit, ezúttal Maruyama Yumi kezdett és rögtön akadt is dolga, mert Egyedi Noémi büntetése révén mindjárt hátrányban is játszhattunk, de megoldottuk, majd fordult a kocka, mi támadhattunk kettős emberelőnyben, de ellenfelünk speciális egysége is jól dolgozott. A 8. percben végül Clauberg szerzett vezetést Németországnak, majd 11 perccel később Eicher növelte a különbséget emberelőnyben.

A második játékrészre kapust cserélt Németország, de viszonylag korán kaptunk egy büntetést is, így Yuminak akadt több dolga, egy percen belül ki is használta a lehetőséget ellenfelünk, majd újabb egy perc múlva egyenlő létszámnál talált be Swikull. A meccs felezőpontjánál Eicher lőtt újabb gólt előnyben, majd újabb büntetést ítélt a játékvezető ellenünk, amelyet rövid idő belül kihasznált ellenfelünk. Az edzői stáb ekkor kért időt és küldte Horváth Vanessát a kapuba. A folytatásban láthatóan összeszedettebben játszott válogatottunk, a harmadban nem változott már az eredmény.

Nem úgy a záró játékrészben, a 42. percben Váradi Orsolya törte meg a jeget, takarásból eleresztett korongja talált utat a német kapuba. Ez feltüzelte a lányokat, lényegesen több időt töltöttünk az ellenfél harmadában innentől, mint a meccs első felében, de végül nem született több magyar gól, igaz, többször is közel álltunk hozzá. A másik oldalon egy a harmadunkban lévő bulit követően a német védőhöz került a korong, aki kapásból kilőtte a hosszú felsőt. Lányaink ezután is több helyzetet alakítottak ki, végül az utolsó harmad lövőstatisztikája közel egyenlő volt, vagyis reális az 1-1-es harmadbeli eredmény. Ettől függetlenül magabiztos német győzelem született végül. Erre a küzdőszellemre viszont lehet építeni, holnap pihenőnap vár a vébé mezőnyére, majd szombaton újult erővel csapnak össze a válogatottak, mieink Dánia ellen igyekeznek kivívni a bennmaradást. 

A mérkőzés legjobbjának Gottlibet Zórát válaszották, a szövetségi kapitány mellett ő értékelt a lefújás után:

Női U18 Vb GER-HUN Buzás N., Gottlibet Z.

A már megszokott módon, a Németország elleni meccset követően is értékelt női U18-as válogatottunk szövetségi kapitánya, Buzás Norbert és a meccs legjobbja, ez esetben az egyik alkapitány, Gottlibet Zóra.

Posted by Magyar Jégkorong on Thursday, January 14, 2016

A világbajnokság mérkőzései ezen a linken online megtekinthetők.

A PROGRAM

Január 10. vasárnap:

12:30 Dánia – Japán 0-3
16:00 Németország – Norvégia 5-1
19:30 Magyarország - Szlovákia 0-5

Január 11., hétfő

12:30 Japán – Németország 3-1
16:00 Szlovákia – Dánia 5-0
19:30 Norvégia - Magyarország 5-0

Január 13., szerda

12:30 Norvégia – Szlovákia 2-5
16:00 Dánia – Németország 1-3
19:30 Japán - Magyarország 7-0

Január 14., csütörtök

12:30 Norvégia – Dánia 6-1
16:00 Szlovákia – Japán 1-4
19:30 Németország - Magyarország 7-1

Január 16., szombat

12:30 Szlovákia – Németország
16:00 Japán – Norvégia
19:30 Magyarország – Dánia

A KERET

Kapusok (2): HORVÁTH Vanessa, MARUYAMA Yumi  (KMH Budapest)

Hátvédek (8): CSONTOS Katalin, FODOR Lili (MAC Budapest), GAITZ Hanna, HOLZER Bernadett, PREISINGER Dorka (KMH Budapest), MAYER Fruzsina (Vasas SC), ODNOGA Lotti (Vermont Academy, USHS), SZŰCS Anita (UTE)

Csatárok (10): EGYEDI Noémi, PAVUK Petra, PINTÉR Hanna (KMH Budapest), GALÁNTAI Maja, SZICK Dorka (MAC Budapest), GOTTLIBET Zóra (Vasas SC), HORVÁTH Dominika, PÁTERKA Lilla (UTE), SŐLÉD Orsolya (KSI), VÁRADI Orsolya (Ferencváros)

 

SZAKMAI STÁB

Szövetségi kapitány: BUZÁS Norbert
Edző: KIS András 
Kapusedző: Zuzana TOMCIKOVA
Videó edző: BEDŐ Botond
Erőnléti edző: Gallyas Gabriella 
Csapatvezető: JASÓ Judit
Felszerelés menedzser: MEDGYES László