Megújult a Magyar Jégkorong szövetség honlapja! www.jegkorongszovetseg.hu / CLICK FOR NEW WEBSITE
Kovács Attila Újpesten folytatja
2016-07-31 13:22 - icehockey.hu

Kovács Attila az Újpestben jégkorongozik a következő szezontól, ott, ahol édesapja, Kovács Csaba a legnagyobb sikereit érte el. A 20 éves hátvéd igyekszik minél jobban élni a MOL Liga-csapat adta lehetőséggel.  

Éppen elkerülte egymást a két Kovács, hiszen míg Csaba a Fehérvár AV19 együttesétől a MAC Budapesthez szerződött, öccse, Attila, édesapjuk, a szövetség korábbi elnöke, Kovács Csaba sikereinek színhelyén, Újpesten jégkorongozik a következő szezontól.

„Beszéltük is a testvéremmel, hogy milyen jó lenne egy csapatban játszani – mondja a 20 éves Attila, aki tizenkét évvel fiatalabb a két A csoportos világbajnokságot is megjárt bátyjánál. – Nem árulok el titkot, hogy esetében is szóba került az Újpest, de végül a MAC-ot választotta. Egyébként még egymás ellen sem játszottunk, most így mutathatjuk meg, mit tudunk, de főleg nekem kell bizonyítanom.

A 2012-ben az innsbrucki ifjúsági téli olimpián a jégkorongozók ügyességi versenyszámában ezüstérmet szerző játékos az előző szezont a MAC Budapest juniorcsapatában játszotta végig, a MOL Liga együttesben háromszor jutott szóhoz. Mint mondja, a sok jégidőnek köszönhetően sokat fejlődött, megnyerték a magyar juniorbajnokságot, így hiányérzete csak amiatt van, hogy az osztrák korosztályos ligában az elődöntőben véget ért a szereplésük.

Bár a következő idényben még visszajátszhatna a juniorokhoz, a családdal megbeszélve arra jutott, hogy az a legjobb döntés, ha elfogadja a MOL Ligában szereplő Újpest ajánlatát és elsőéves felnőttként már a Megyeri úton kergeti a pakkot.

„Szilassy Zoltán vezetőedző keresett meg azzal, hogy szeretné, ha náluk játszanék – idézi fel a hátvéd. – Az U20-as válogatottban már dolgoztunk együtt, nagyon jó szakembernek tartom, aki teljes odaadással teszi a dolgát. Az egyik indok mindenképpen az ő személye volt, hogy az Újpest mellett döntöttem, de egyébként is úgy gondolom, hogy jó irányba halad a szakosztály, ezért nagyon örültem a lehetőséget, amelyből igyekszem a legtöbbet kihozni.

Nem tart attól, hogy nehezen menne a beilleszkedés, hiszen majdnem mindenkit ismer az Újpestben. A munka jövő héten kezdődik, így egyelőre még nem „költözött be” az öltözőbe, amelyben azért korábban már járt. Sőt, viselte a lila mezt is.

„Tavaly az U20-as válogatott világbajnoki felkészülése alatt bő kerettel játszottunk edzőmeccset az Újpesttel, és néhányan az ő soraikban léptünk jégre. Édesapám miatt mindig is kedves volt nekem a csapat, fociban is a liláknak drukkolok, ezért is örülök, hogy a színeiket képviselhetem. Óriási múlttal rendelkeznek, és remélem, hogy a jövőben újabb magyar bajnoki címmel bővül az eredményeik sora.”

Édesapja hatszor emelhette magasba a bajnoki trófeát Újpesten, Attila azonban már csak a Winter Classicon látta őt a csapatban játszani. Amikor aláírta a szerződését, nagy büszkén elő is vette az otthon őrzött lila mezeket, amelyből néhány napon belül már neki is lesz sajátja.

„A következő szezonban az a célom, hogy beverekedjem magam az első hat hátvéd közé, hiszen az több jégidőt is jelentene. Továbbá szeretnék lehetőséget kapni emberhátrányban, speciális szituációkban, az nagyon nagy dolog lenne. Emellett az is motivál, hogy részt vehessek az év közbeni válogatott összetartásokon, és minél tovább a keret tagja legyek. 

Fotó: Darányi Lea