Megújult a Magyar Jégkorong szövetség honlapja! www.jegkorongszovetseg.hu / CLICK FOR NEW WEBSITE
Kiskőrös: rangos torna a fejlődés jegyében
2013-02-22 10:49 - icehockey.hu
A méretekkel ellentétben nem „kispályások” a kiskőrösi jégkorongosok.

Egyre mélyebb gyökeret ereszt ez a kiváló látványsportág Kiskőrösön. Nem kevés munkával és elkötelezettséggel jár letenni az alapokat, megszerettetni az emberekkel az újfajta mozgásformát, ezen túl pedig az eredmények felmutatása kötelező. A HC Kiskőrös tagjai mindent megtesznek annak érdekében, hogy Kiskőrös beírja magát a magyar jégkorongozás történelmébe. Az utánpótlás nevelés egyre sikeresebb, a sport szerelmesei egyre többen vannak. Azonban nem csak a gyerekek élvezhetik a pálya adta lehetőségeket, hanem a felnőttek is.

Négy nemzet gárdái csaptak össze ugyanis a közelmúltban a Classic Winter Kiskőrös 2013 elnevezésű tornán. A „veteránoknak” szervezett megmérettetésen 5 csapat képviseltette magát többek között Szlovákiából, Erdélyből, Szerbiából és Magyarországról. A torna jól sikerült. A vendégek aggodalmai pedig - a pálya mérete miatt - hamar elszálltak. Jóval taktikusabb és gyorsabb játékot követelt a szűkebb játéktér, ami plusz kihívást jelentett a résztvevőknek. A küzdelmek két napon át tartottak, melynek végén mindenki jó szájízzel utazott haza. Köszönhető ez persze a kiváló kiskőrösi boroknak, a vendégszeretetnek és a jó hangulatnak.

A hagyományteremtő céllal életre hívott tornára jövőre még több csapatot várnak. A tervek szerint legközelebb a finnek is bekapcsolódnak. Szekeres Karcsiék csillogó szemei mindent elárulnak az itt folyó munkáról. A HC Kiskőrös tagjai büszkék arra, hogy neves csapatok tesznek eleget a meghívásoknak, és olyan emberek is megfordulnak náluk, akik már letettek valamit a „jégre”. Magyar és külföldi nagyágyúk egyaránt tiszteletüket tették már Kiskőrösön, és reméljük, hogy ez a sorozat tovább folytatódik. A jégcsarnok egyre csak szépül, a vendégek pedig egyre elégedettebbek. A város is profitál a versenyekből, hiszen idegenforgalmi szempontból sem elhanyagolható a csapatok látogatása.

Fényképek a tornáról megtekinthetők a www.kiskoroskori.hu honlapon.