Megújult a Magyar Jégkorong szövetség honlapja! www.jegkorongszovetseg.hu / CLICK FOR NEW WEBSITE
Galac hivatalosan is tagja a MOL Ligának
2016-06-20 13:38 - icehockey.hu

A Magyar Jégkorong Szövetség Elnöksége jóváhagyta a CSM Dunarea Galati csatlakozását a MOL Ligához és megoldást biztosít a magyarországi csapatok számára a többletköltségek fedezésére.

A hatáskörök kialakult megosztása szerint az új tag MOL Ligába történő felvétele kérdésének eldöntése az MJSZ Elnökségének kompetenciája, amelyről a Liga tagjainak előzetes javaslattétele alapján határoz.

A MOL Liga tagjai 2016. június 10-én tartott ülésük során megtárgyalták a Galati együttesének csatlakozására irányuló kezdeményezést, és arra jutottak, hogy a MOL Liga zavartalan és színvonalas lebonyolítása érdekében a Galati csatlakozását egyöntetűen támogatják azzal a feltétellel, ha a magyarországi együttesek megnövekedett utazási költségei (Brassóból, illetve Csíkszeredából Galacra, valamint Galacról Csíkszeredába, illetve Brassóba) valamilyen forrásból megtérítésre kerülnek.

A Magyar Jégkorong Szövetség Elnöksége a CSM Dunarea Galati együttesének a MOL Ligában történő indulását támogatja, amennyiben a Román Jégkorong Szövetség jogilag értelmezhető, írásbeli garanciát vállalt arra, hogy a Román Bajnokság versenynaptárát a MOL Liga versenynaptárához igazítja, elkerülve az esetleges ütközéseket, illetve olyan terhelést biztosítva saját csapatai számára, amely a MOL Liga küzdelmeiben történő részvétellel összeegyeztethető.

Az MJSZ egyúttal garanciát vállal arra, hogy a Galati csatlakozásával megnövekedő utazási költségek a MOL Ligában szereplő, az MJSZ tagszervezeteként működő csapatok számára megtéríti legfeljebb 32 millió Ft összértékben.