Megújult a Magyar Jégkorong szövetség honlapja! www.jegkorongszovetseg.hu / CLICK FOR NEW WEBSITE
Az augusztusi Elnökségi ülés összefoglalója
2016-08-08 19:39 - icehockey.hu

Megtartotta ülését a Magyar Jégkorong Szövetség Elnöksége. A tagok összesen nyolc napirendi pontot tárgyaltak meg és hoztak döntéseket.

Az első helyen tárgyalt témakör az MJSZ sportigazgatói posztjának benyújtott pályázatok elbírálása volt. A 2016. június 15-ével meghirdetett nyilvános pályázatra határidőig három pályázat érkezett be. A szakmai előértékelést követően két pályázó elnökségi meghallgatására került sor. A meghallgatást követően Szélig Viktor visszalépett. Ezt követően az Elnökség Egri Gergely sportigazgatói megbízásáról döntött. A főbb tartalmi elemek elfogadása után az Elnökség felhatalmazta a főtitkárt és az elnököt, hogy a munkaszerződés részleteiről Egri Gergellyel megállapodjon.

Befejeződött a Szövetség szervezeti-gazdálkodási átvilágítása. A munkát elvégző Sipos Levente, az Ashington Agency ügyvezetője röviden beszámolt a vizsgálat eredményéről.

A szövetségi vezetőedzők kijelöléséről nem született döntés, mert még folynak az egyeztetések a megállapodások végleges formájáról a két jelölttel, Rich Chernomazzal és Glen Williamsonnal.

Szőke Álmos ligaelnök ismertette a Liga 2016/2017-es versenyszabályzatát és versenykiírását, amelyet az Elnökség egyhangúan elfogadott.

Az MJSZ Versenybírósága előterjesztette az utánpótlás bajnokságok lebonyolítási rendjét, amely előterjesztést a tagok egyhangúan elfogadtak. Ennek megfelelően előkészítő korosztályban 42 csapat indul, kölyökben 33, serdülőben 21, ifiben 11, míg a junior korosztályban 7 csapat verseng majd.

Módosult az MJSZ Átigazolási Szabályzata. A 2016/2017-es szezonra érvényes szabályzat ITT olvasható.

A Tao módosítási kérelmek kapcsán az Elnökség megerősítette a Tao-Bizottság korábbi döntéseit.

Egyéb napirendként szerepelt Martin Saluga kérelme az ún. „hokimagyar” státuszra vonatkozóan, amelyet az Elnökség elutasított.